Beskrivning

Pepparmynta
Pepparmynta är en flerårigsnabbväxande kryddört, upp till 40 cm hög, avger en aromatisk doft, blommar på sommaren med ljuslila blommor, lämplig att odla åretrunt inomhus och i trädgården.
Pepparmynta används som ett botemedel mot matsmältningsrubbningar och sjukdomar i lever och gallgångar. De har också antibakteriella och lätt lugnande egenskaper. Pepparmyntsolja har liknande men starkare effekter, särskilt som desinfektionsmedel och lugnande medel. Används för inandning i svalg och bronkit. Pepparmynta används vid framställning av pepparmyntolja, en känd smaksättare i konfekt, såser, te, likör m.m. Dessutom används mynta i matlagning som krydda för soppor, fisk, kött, osträtter, såser, keso, sallader och som ett komplement till uppfriskande drycker.

Förkultiveras inomhus i såjord i februari-mars. Fröerna täcks med ett tunt lager perlit. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Placera i ca 20-22 grader, efter groning ljust och 15-18 grader. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås utomhus i krukor eller på friland maj-september. Utplanteras då på växtplatsen följande höst eller vår.

Objektnr 632649164

Visningar 77

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Pepparmynta, flerårig kryddväxt, h 40 cm, kan odlas i kruka året om, 100 frön

Pris

15 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 636 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?