Beskrivning

True Fit - A Collected History of Denim, av Viktor Fredbäck

Överallt syns nålstick av ljus genom nattens mörka ridå. Viktor, Mike och de andra befinner sig långt ute i Nevadaöknen, på väg ner i den gamla, nedlagda gruvan. Inne i gruvschakten stryker deras pannlampssken över ojämna väggar och gungar i takt med deras steg. De andas genom ansiktsmasker medan de gräver och söker. Det här är den senaste av många expeditioner de har gjort tillsammans. Har de tur hittar de ett par jeans nere i underjorden som inte sett dagens ljus på långt över hundra år.

De kom från de eländigaste och farligaste arbetsmiljöerna för att senare erövra de fina salongerna i världens alla hörn. Från att ha varit funktionella och rustika arbetskläder till att bli modekläder som idag bärs som statussymboler. True Fit - A Collected History of Denim är berättelsen om jeansens uppkomst och evolution. Hundra år av jeansens historia avslöjar även att plagget utgör en väsentlig del av det amerikanska kulturarvet.

Viktor Fredbäck är en svensk jeanssamlare som åker till Nevadaöknen och gräver upp 1800-talsjeans ur gamla silvergruvor. Det här är också berättelsen om hans stora passion och hans historiska pussel. Genom boken True Fit - A Collected History of Denim visar han för första gången upp sin världsunika samling.

Aldrig tidigare har vintagejeans visats på det här sättet. Med hjälp av nytagna bilder på modeller i tidstypiska miljöer, får plaggen liv igen. Vi får även följa en rad spännande livsöden som är knutna till plaggen genom epokerna. Vi möter gruvarbetaren, entreprenören, rodeoclownen, sjömannen och många andra som får ge röst åt sin del av plaggets mångfacetterade historia.

”En helt fantastisk bok. Underbar idé och story. Att få ta del av Viktors hängivenhet gjorde mig lycklig. Supersnyggt formgiven, mycket fina bilder och grymt tryck.”

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick! Det finns ett litet svart märke på främre pärmen och på bakre pärmen några små märken på den ömtåliga vita ytan. Boken är mycket rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 305/245 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1745 gram
Sidantal 267
Författare Viktor Fredbäck
Förlag Graphera Publishing
Språk engelska
Utgivningsår 2014 (First Edition)
ISBN 91-98-1375-1-4

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633202709

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 21 maj 17:57

True Fit - A Collected History of Denim - Praktverk om jeans

Utropspris

|0 Bud

255 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 975 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?