Beskrivning

Skallism – om kala män, av Lennart Bernhardtson

Visst är det något speciellt med rakade skallar? Sexigt, provokativt, coolt. Som från ingenstans, oberoende av ålder eller klass, har de trängt in i vår vardag och tvingat oss att ifrågasätta våra ideal och konfrontera våra fördomar. Alla dessa män med rakade skallar. Men var kommer fenomenet ifrån och vad står det för att som man vara utan hår?

I Skallism berättar Lennart Bernhardtson personligt och tankeväckande om ett mode, som kommit att bli en av vår tids viktigaste manliga trender. Men vem rakar av sig håret? Och varför? I Skallism belyses olika perspektiv på kala skallar. Hur har den hårlösa skallen kommit att bli en symbol för det manligt attraktiva? Hur har den kala skallen kunnat växa fram som trend? Är tunnhårighet nödvändigtvis en skam? Eller är den rakade skallen en helt ny möjlighet?

Med genuin nyfikenhet och en stor portion humor följer vi olika tiders syn på hårets vara eller icke vara. Från Bibelmytologins Simson, där styrkan satt i håret, till filmstjärnor och fotbollsspelare som gjort den rakade skallen till sitt varumärke. Från skinheads och punkare där skallen står för provokation och revolt, till den vanlige svenske mannen som mest tycker att ett rakat huvud är praktiskt.

Skallism är en fyndig trendspaning om ett samtidsfenomen som är så uppenbart men ändå så outforskat. En härlig presentbok till alla män som ger både kunskap, igenkännande och skratt. Och till alla kvinnor som är trötta på sina mäns hår eller brist på hår.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 190/135 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 435 gram
Sidantal 214
Författare Lennart Bernhardtson
Förlag www.frankforlag.se
Språk svenska
Utgivningsår 2007
ISBN 91-85865-01-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633202644

Visningar 19

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 21 maj 17:57

Skallism – om kala män – rakade huvuden

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 975 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?