Beskrivning

En, tja, induktions-spole/telegraf-relaterad pryl, kanske 50-tal, säljes

Vid städning av föräldrahemmets vind påträffades en låda med min farfars namn. Hans gamla skol-betyg, anställningsdokument, tidningar, tobaks-grejer – ja, hela baletten.

Men också denna… tingest. Jag blir inte klok på vad det är för någonting. När jag bild-Googlar så får jag fram flera olika, halv-lika föremål på olika museer. Ett av dem användes för att undervisa om ström på nån skola. Någon annan för att träna blivande telegrafister. En tredje var en Morse-maskin. Ja, jag hittade till och med ”elektrosimulator för terapiändamål”! Så någonstans i de luddiga kretsarna placerar jag även detta föremål. Det är bättre att det får tillbringa sin ålderdom med någon som vet vad det är för någonting och som vet att uppskatta det, så jag lägger härmed ut det på auktion.

Föremålet bjuder inte på någon information om ålder eller tillverkare. De flesta andra föremålen i lådan kom från 1930- till 50-talet, så min gissning får bli att detta föremål, även det, är ungefär så gammalt.

Vänligen noter den spricka som löper längs med locket ovansida, och som limmades ihop för ett okänt antal år sedan.

Med locket stängt är lådan ca 18 cm bred, 13 cm djup och 11,5 cm hög. Den väger ca 1.52 kg. Materialen är trä, marmor och metall.

20-kr-sedeln tjänar som storleksreferens och ingår inte i affären.

För Schenker-frakt eller avhämtning i Göteborg.

Objektnr 633157545

Visningar 240

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 16:13

En, tja, induktions-spole/telegraf-relaterad pryl, kanske 50-tal, säljes

Slutpris

|

237 kr

Auktionen är avslutad

sanvet vann auktionen

rhenriknilsson

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

292 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?