Beskrivning

Fin retro röllakans matta helt i ull!
Geometriska former i form av tulpaner. Mer sliten på ”rätta sidan” även om dessa mattor helt och hållet kan has åt båda håll då vävtekniken möjliggör detta. Färgerna går i härliga gröna toner samt ljusbrunt och beige. Mattan är retro. Troligen från 60-talet eller andra hälften av 1900-talet. Fransar i jättefint skick! Mattan är nytvättad i handtvätt för mattvätt. Se nedanstående för mer utförligt skick. Överlag bra skick med tanke på ålder.

På ”rätta sidan”, signering AH finns en fläck mot ena kanten som har bleknat efter tvätt. Och som säkerligen går att få bort med lite mer bearbetning. Se bild 8 och 9. Det finns även några få bleknade fläckar som är väldigt svåra att se om man inte vet om dem. Samt viss slitning på ena kanten se bild 7. Inget man direkt tänker på men vill ändå nämna.

Andra sidan är i fint skick! Se bild 1-3.

Mått:
Längd med fransar är 2m
Bredden är 1,38m

Röllakan är en matta som vävs för hand av kraftig ull. Röllakanmattor är tunna och fina i sin tjocklek och får en fin naturlig känsla tack vare att mattorna tillverkas i ull. Mattorna är vändbara och vävtekniken har använts här i Sverige under lång tid. Genom att använda ull i röllakansmattor får mattorna många smarta egenskaper från ullen. Ull är naturligt antibakteriellt, alltså smutsavvisande. Dessutom är ull kraftigt och tåligt och håller både form, färg och kvalitet år efter år.

Avslutad auktion betalas inom tre dagar

Objektnr 633009192

Visningar 170

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 19:19

Röllakan ull matta Signerad AH. 2m X 1,38m Retro 60-tal grön beige brun tulpaner

Utropspris

|0 Bud

750 kr

Auktionen avslutades utan bud

Klimtas

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?