Beskrivning

Blandningen innehåller frön av 25 sorter av ettåriga och fleråriga blommor för en vackert blommande äng. Mixen innehåller endast blommor, inga örter eller gräs. Skapar en flerfärgad matta på ängen. Blommorna kommer att blomma vid olika tidpunkter och du kommer att kunna njuta av blommorna under hela säsongen.
Blanda gärna fröna med andra fröer, exempelvis ängsfröblandningen eller honungsfacelia.
Gör så här:
Välj ut en solig plats. Ta bort gräs och all annan tidigare växtlighet. Även stenar, klumpar och kvarvarande växtrötter tas bort. Jämna jorden. Från mitten av maj är det lämpligt att så. Sprid fröna över området och täck med cirka en centimeter lager mager jord. Håll fuktigt de första veckorna, men utan att vattna för mycket.
Den blommande ängen slås på hösten. Då ska det avslagna bara ligga några dagar och fröa av sig på marken innan det krattas ihop och ta bort. Om det ligger kvar ger det för mycket näring åt jorden.

Påsen innehåller tio gram frön.

Grobarhet i laboratorietest: 85%.

Fröerna kommer fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Denna påse väger lite mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli något högre än normalt.

Objektnr 604618792

Visningar 7 755

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Vilda blommor, en blandning med massor av frön!

Pris

43 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 721 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?