Beskrivning

7 frön av DjupBlå Lavendel Hidcote blue Strain.
Lavendel, Lavandula angustifolia, är en underbart doftande sort med djupblå blommor som kan blomma redan första sommaren vid tidig sådd inomhus. Djupblåa blommor under en lång period. Perfekt i rabattkanten, som en låg häck eller i krukor.
Den härligt doftande Lavendel som används till doftkrus och påsar. Fin även att ha som torkade buketter. Används som krydda i kraftiga kött- och fiskrätter, blommorna som prydnad på sallader. Blommorna plockas för torkning genast då de slagit ut.
Härdig perenn.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla i februari-juni.
Sådjup: 0,5 cm.
Plantavstånd: 30 cm.
Radavstånd: 30 cm.
Höjd: 60 cm.
Blommar: juli, augusti och september.
Livslängd: Perenn.

Förodla: inomhus i februari-juni, 0,5 cm djupt i väl genomvattnad såjord och placera sådden antingen varmt inomhus med extra belysning eller utomhus i kallväxthus. Håll jorden fuktig. Efter ca 21-50 dagar tittar groddarna upp. Gror det inte ställ ut i kylan i några veckor. När plantorna är stora nog att hantera, plantera om dem var för sig i större krukor. Avhärda gradvis och plantera ut dem när risken för frost är över.

Den bästa växtplatsen för lavendel är både solig och väldränerad. Jorden får gärna innehålla ett extra tillskott av kalk även om den klarar både sur och alkalisk jord. Viktigt, inte minst för vinterhärdigheten är att jorden inte innehåller för mycket lera då Lavendel inte vill stå fuktigt. Sandig, mullrik jord som är kalkrik är idealiskt. Lavendeln är härdig till zon 5 bara det är väldränerat.

Skötsel och beskärning. Lavendel kräver ingen speciell skötsel utan klarar sig bra ändå. Det enda man behöver göra för att hålla den kompakt och fin är att klippa ner den till ca hälften på våren. Var djärv och beskär ordentligt. Då kommer extra många nya skott från plantans bas.

Objektnr 576620615

Visningar 1 720

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Lavendel Hidcote Blue Strain Blå 7 Frön

Pris

18 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 871 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?