Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1961.

Reportage: Tidningen har besökt gymnasieskolan Spyken i Lund och fotograferat elever där. Bild på "Fördärvet", elevernas stamfik på Spyken. Bild på elever på Spyken: Märit Larsdotter från Hammerdal i Jämtland går på Spyken. Lennart Kärnström från Hagfors är också elev på Spyken. Gunnar Kuntsson från Stensele har börjat på Spyken. Från Björna i Ångermanland kommer Gertrud Anljung. Bild även på Mari-Anne Omfeldt från Nässjö.

Reportage: Prinsessan Birgitta har firat sin mormors 75-årsdag i Tyskland. Idun har bilderna!

Reportage: Yngve Toresson är docent i atomfysik i Lund. På bild ser vi hela hans familj: Sonen Krister Toresson, dottern Eva Toresson och så hustrun Lily Toresson. Docenten berättar om sin ovanliga uppväxt och sin osannolika akademiska karriär.

Reportage: Idun har besökt den amerikanska Södern. Det är Birgitta Steene från Göteborg, en lärarinna som vr när att bli lynchad av Ku Klux Klan. På bilderna från New Orleans ser man den enorma skillnaden mellan de svartas del av staden och de vitas. När ett svart barn får syn på en vit människa springer hon så fort hon kan. Det är chockerande!

Reportage: Ruth Hamrin-Thorell har rest runt i Tyskland. Hon skildrar den nya generationen av 30-40-åringar och hur de är märkta av kriget.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 593257443

Visningar 599

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 3 1961 Spyken Lund, Gertrud Anljung, Yngve Toresson, Ku Klux Klan

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

384 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?