Beskrivning

Kungliga kurorter - ur serien Utmärkta resmål, av Maria Thulin Kindblom med foto av Åke E:son Lindman

Gör som Goethe, Vilhelm Moberg, Woody Allen, Yoko Ono och många med dem: Åk på kur!

I Europa finns en tradition av kurortsvistelser som sträcker sig ända tillbaka till antikens Rom. Att vistas på kurort har genom tiderna varit förbehållet kungligheter och andra celebriteter men idag är platserna tillgängliga för alla. I Kungliga kurorter besöker författaren Maria Thulin Kindblom ett tjugotal personligt utvalda kurorter i Europa där miljö, arkitektur och hälsa står i fokus. De flesta orterna har egna källor med mineralrikt vatten och erbjuder ofta en mängd olika välgörande behandlingar. Men framför allt är det rogivande och natursköna ställen att åka till.

I Kungliga kurorter ligger den geografiska tyngdpunkten på Sverige men resan sträcker sig ända från Islands varma källor, via forna Östeuropas ståtliga kurortshotell, ner till Italien och Grotta Giusti – ”världens åttonde underverk” enligt Giuseppe Verdi. Förutom de vackra bilderna, bland annat tagna av fotograferna Åke E:son Lindman och Charlotte Gawell, innehåller boken både hotellinformation och tips på olika behandlingar som erbjuds.

Maria Thulin Kindblom är frilansjournalist och författare med en rad boksuccéer bakom sig, bland andra Klassiska hotell och äkta pensionat, Badhotell i Norden och Klassiska semesterorter i Europa.

Den häftade boken (s k danskt band) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är förlagsny! Boken är rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 210/173 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 560 gram
Sidantal 189
Författare Erling Matz
Fotograf Åke E:son Lindman
Förlag Bokförlaget Arena
Språk svenska
Utgivningsår 2007
ISBN 91-7843-227-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632990012

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 17:49

Kungliga kurorter - ur serien Utmärkta resmål – Förlagsny bok

Slutpris

|

90 kr

Auktionen är avslutad

Linnealindeberg93 vann auktionen

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 972 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?