Beskrivning

Svenska operans födelse Studier I gustaviansk musikdramatik, av Marie-Christine Skuncke och Anna Ivarsdotter

Under Gustav III utvecklades den svenska operan från ingenting till musikteater på hög europeisk nivå. Med den klassiska retoriken som metodiskt grepp belyser litteraturvetaren Skuncke och musikvetaren Ivarsdotter denna process genom att studera relationerna mellan text och musik och genom punktstudier av representativa verk.

I bokens första kapitel besvaras frågan varför Gustav III valde att satsa på den stora, heroiska operan. Andra kapitel ägnas åt analyser av ett antal operalibretton och åt studier av hur librettister och tonsättare löst problemen att anpassa text och musik.
Man studerar också användandet av nationella symboler i operorna, och boken avslutas med ett kapitel om parodier, bl.a. Katarina II:s gyckel med sin svenske släkting Gustav III mitt under brinnande krig mellan Ryssland och Sverige.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Skyddsomslaget har ett ringa slitage i över- och underkant och på baksidans nedre kant finns en minimal reva, ca 4 mm, som den nye ägaren elegant kan snygga till med en bit tejp. Boken är illustrerad med reproduktioner i färg och svartvitt samt en hel del notblad som illustration till framställningen.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 248/180 mm
Ryggbredd ca 38 mm
Vikt ca 1000 gram
Sidantal 428
Författare Marie-Christine Skuncke och Anna Ivarsdotter
Förlag Atlantis Bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 1998
ISBN 91-7486-670-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633121897

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 18:43

Svenska operans födelse - Studier i gustaviansk musikdramatik

Slutpris

|

80 kr

Auktionen är avslutad

Kribba35 vann auktionen

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?