Beskrivning

Jag säjer, (i olika auktioner och under olika ämnesområden), ett antal böcker om TRÄDGÅRD/BLOMMOR/ODLING/LANTBRUK/"BONDEHISTORIA"/ARKITEKTUR/KULTURLANDSKAP i fakta- och fotoböcker, (bl a dessa, bild 8 - 10).
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - "LÄNGTANS BLOMMOR - OM GAMMALDAGS TRÄDGÅRDSVÄXTER" av Karin Berglund. Sedan länge SLUTSÅLD. Försiktigt läst/nära NYSKICK, något lätt utvändigt spår av hantering. Inbunden med skyddsomslag. 160 sidor.
Jag säljer i mina andra auktioner ytterligare två böcker av Karin Berglund, (bild 10).

Stockros, akleja, jungfruros, luktviol, bondpion, poetnarciss... längtans blommor, fulla av doft, skönhet och poesi. Många av de gammaldags trädgårdsblommorna har odlats sedan urminnes tider och är omgärdade av myter och historier. Ingen kan som Karin Berglund beskriva en blomma, eller kanske en hel äng av blommor, så att man förnimmer färger och dofter. Hon delar inspirerande med sig av sina kunskaper om växterna och deras kulturhistoria. Längtans blommor har sedan den första utgivningen 1987 blivit en modern klassiker inom trädgårdslitteraturen. Så här skrev några recensenter: "En underbar, härligt positiv bok. Fylld av dofter och kunskap. Den tar tid att läsa. Inte för att den är svår eller tung men för att den är så bemängd med idéer att man genast rusar ut för att pröva dem." Tony Lewenhaupt, Sydsvenska Dagbladet "Som underrubriken 'gammaldags' antyder, ägnas en hel del utrymme åt blommornas kulturhistoria. Den meddelas inte bara pliktskyldigt, utan med förståelse för att kulturhistoria är en västentlig del av den estetiska upplevelsen." Alvar Ellegård, Veckans Affärer


.

Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning via TRADERABETALNING. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

SAMFRAKT vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker.

FOREGIN BUYERS - Other shipping costs

Objektnr 633229766

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 21:30

Karin Berglund: LÄNGTANS BLOMMOR - OM GAMMALDAGS TRÄDGÅRDSVÄXTER. SLUTSÅLD

Utropspris

|0 Bud

29 kr

Auktionen avslutades utan bud

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 989 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?