Beskrivning

Plustek filmhållare för serien OpticFilm, 35 mm = en förpackning med 1 st hållare för negativremsor och 1 st hållare för monterade diabilder. Ett bra tillbehör om man vill spara tid och ladda en ny filmhållare med negativ eller diabilder då den andra sitter i skannern och är upptagen med pågående jobb. Kräver ingen instruktion. Intuitiv användning.

Plustek filmhållare för serien OpticFilm 35 mm, kompatibla modeller

Notera att denna produkt inte passar till alla modeller med produktnamnet OpticFilm. Den är avsedd för följande modeller:

  • 7200
  • 7300
  • 7400
  • 7500
  • 7600
  • 8100
  • 8200
  • SmartPhoto F50

Den här produkten är alltså inte kompatibel med modellerna OpticFilm 120 eller OpticFilm 135. OBS! Säljs endast i kit med en hållare av varje. SE och Ai som anges på vissa modeller avser versionen av programmet Silverfast. Det är dock samma hårdvara, det vill säga skannern i sig. De bägge filmhållarna passar alla modeller i listan, oavsett det handlar om SE eller Ai.

Räddar alla gamla bilder. Plustek filmhållare för serien OpticFilm, 35 mm säljs i ett kit med en hållare för klippta remsor och en för monterade bilder.

För mer än bara 35 mm-film

Om man är lite händig så går det att modifiera den här produkten till att passa mer än bara 35 mm-film. Exempel: Det gamla filmformatet 126 som lanserades av Kodak 1963 har en exponering av ungefär 28x28 mm. Med ett helt svart papper, något tjockare än reguljärt A4-papper för en kontorsskrivare, kan man skära till en mask i lagom storlek. En lämplig kniv för ändamålet är en riktigt skarp skalpell, så man får ett bra snitt. Masken bör helst vara svart eftersom den då absorberar ströljus och inte reflekteras, vilket skulle ge ett sämre resultat. En mask kan räcka, men resultatet kan eventuellt bli bättre om det är två masker där filmen läggs emellan.

Med en egentillverkad mask kan man nu skanna in även 126-film. Och det går förstås lika bra med andra filmformat, till exempel 110-film, exponeringar från en gammal Minox spionkamera etc. Mät bara upp rätt storlek för en mask i önskad storlek och skär till. Resten - justeringar av kontrast etc - görs i programvaran. Så - nu blev det nytt liv även åt riktigt gamla bilder!

Objektnr 528038463

Visningar 1 184

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Plustek filmhållare för serien OpticFilm, 35 mm

Pris

290 kr

Lumigraph

Tierp, Sverige

4.9

Lumigraph

Företag

50 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?