Beskrivning

JUSSI – Sången, människan, bilderna, av Jacob Forsell, Björn Ranelid, Harald Henrysson

Jussi Björling är kanske den störste tenor vi någonsin lyssnat till. "Rösten med tårar i" är fortfarande älskad och spelas oupphörligen över hela världen.

Jussi Björling blev Jussi med hela svenska folket och vi älskar honom, inte bara för hans undersköna sång utan också för att han var en människa med både styrka och svagheter. I stora stunder på de ledande operascenerna var han den uppburne världstenoren, i svaga stunder var han dalpojken från Stora Tuna.

Jussi Björling föddes i Borlänge 1911. Tillsammans med sina två bröder skolades han i sång av sin far och turnerade med dem under namnet Björlingkvartetten i Nordamerika och Norden. Nitton år gammal gjorde Jussi sin debut på Stockholmsoperan. Genombrottet kom när han 1931 uppträdde på Tivoli i Köpenhamn och en samstämmig kritikerkår lovordade hans sång. Snart hade den internationella karriären tagit fart. Metropolitan, La Scala i Milano, Covent Garden i London, operan i Wien, Chicago och San Francisco - överallt gjorde han succé.

År 2011 firades 100-årsminnet av Jussis födelse. I den här stora jubileumsboken, vackert formgiven av Curt Lundberg, skildras sångaren och människan Jussi Björling i ord, bild och ton.

Till boken medföljer en cd-skiva, producerad av Johannes Sjöberg, med musik och intervjuer.

"Unikt material om Jussi" SvD. "Det känns faktiskt som ett privilegium att genom denna jubileumsbok, som är ett riktigt praktverk, få ta del av och komma lite närmre en unik människas liv." BT. "Gediget och spännande" Corren

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick med endast en minimal reva på främre pärmens övre hörn som elegant kan snyggas till av bokens nye ägare med en bit tejp på baksidan. Boken är rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 280/245 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 1640 gram
Sidantal 264
Författare Jacob Forsell, Björn Ranelid, Harald Henrysson
Förlag Norstedts förlag
Språk svenska
Utgivningsår 2010
ISBN 91-1-302783-8

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633122482

Visningar 19

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 18:47

JUSSI – Sången, människan, bilderna

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen