Beskrivning

Äntligen! En blandning av de högre sorterna av sommarflox. Mycket uppskattad bland florister. Blommar med blommor i den rosalila färgskalan. Någon enstaka gul eller orange blomma kan också förekomma. Användbar och anspråkslös: fungerar fint ihop med olika sorters växter och i många olika sammanhang: i rabatter, i balkongådor eller i klippträdgården.

Höjd: 40-50 ocentimeter.

Förodla inomhus i såjord i mars-april. Sådjup: 0,2 centimeter. Mörkergroende. Täck fröna med ett tunt lager jord eller vermikulit och mörk plast. Låt sådden stå varmt vid (cirka 18 grader). När fröna grott bör sådden flytta till ett ljust och svalare ställe. Utplanteras, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Toppa plantan en gång. Växten blir buskigare då. Ta regelbundet bort vissna blommor. På så vis förlängs blomningen

Påsen innehåller cirka 50 frön.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Objektnr 554137673

Visningar 2 917

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Flox hög sommarflox i blandade färger. Snittblomma!

Pris

15 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 721 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?